Dakbedekking IJmuiden

Bent u op zoek naar de geschikte dakbedekking in IJmuiden? Bij die keuze houdt u waarschijnlijk rekening met factoren als de levensduur, het materiaal en natuurlijk het type dak. Bij Extremera Dakwerken kunnen we u bij diverse varianten dakbedekking verder helpen. Lees meer over onze mogelijkheden.

Dakbedekking plaatsen

Bij het plaatsen van dakbedekking verwacht u een levensduur van zeker enkele decennia. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden. Wij hebben jarenlange ervaring met het leggen van nieuwe daken en het aanbrengen van materiaal op diverse daken, zowel bij particulieren als voor bedrijven. U kunt bij ons terecht voor het aanbrengen van vrijwel iedere dakbedekking:

  • Aanbrengen/branden van dakleer of bitumen
  • Shingles: bitumen elementen in meerdere kleuren

Bij het plaatsen van dakbedekking streven wij altijd naar een professioneel eindresultaat. Dit realiseren wij door gebruik te maken van hoogwaardige producten en een juiste afwerking. Met de jarenlange ervaring die onze dakdekkers hebben opgebouwd weten wij precies waar de zwakke punten van een dak (kunnen) liggen. Door te kiezen voor een duurzame afwerking geniet u van de maximale levensduur van uw dak.

Dakbedekking plat dak

Bij het bedekken van een plat dak bieden wij doorgaans een tweetal mogelijkheden aan: EPDM en bitumen. EPDM staat in zijn totaliteit voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer. Dit type synthetisch rubber wordt strak over het platte dak uitgerold en afgedekt met folie. Bitumen is een vloeistof die erg hard wordt in combinatie met vuur. Zodoende wordt deze dakbedekking als het ware op het dak gebrand, al dan niet afgedekt met grind. In hoeverre verschillen EPDM en bitumen als dakbedekking van elkaar?

  • EPDM gaat circa 40 jaar mee; bitumen ‘slechts’ 30 jaar
  • Beide typen dakbedekking zijn inmiddels recyclebaar
  • Bitumen is een dikker materiaal en eenvoudiger te herstellen
  • EPDM is UV-bestendig, terwijl (oud-)bitumen dat iets minder heeft
  • Bitumen is relatief voordelig ten opzichte van EPDM

Wilt u een afgewogen advies over de beste keuze voor uw dak? Dan vertellen we u graag meer over de mogelijkheden per type bedekking. Gaat uw voorkeur uit naar levensduur, duurzaamheid of de laagste prijs? Er is van alles mogelijk. Overigens voorzien we het platte dak ook van een optimale afwatering en duurzame afwerking, zodat u de maximale levensduur uit uw dak haalt.

Dakbedekking of dakleer vervangen?

Het vervangen van materiaal op uw dak is maatwerk. Wanneer de bedekking zijn beste tijd heeft gehad, wordt het tijd om daar iets aan te doen. Twijfelt u over de kwaliteit van het dak? Kies dan voor de mogelijkheden van dakonderhoud. Het vervangen van dakleer en dakbedekking is een klus die secuur aangevlogen dient te worden. Het is daarom aan te raden een ervaren dakdekker in te schakelen wanneer u kiest voor het vervangen van de dakbedekking. Bij Extremera Dakwerken bent u dan aan het juiste adres in IJmuiden. Wij hebben ruimschoots ervaring met het vervangen van dakbedekking en dakleer en helpen u op professionele wijze.