Dakrenovatie IJmuiden

Wilt u uw dak laten renoveren, uw dakbedekking vervangen of een dakinspectie laten uitvoeren? In IJmuiden staan we bij Extremera Dakwerken voor u klaar voor iedere dakrenovatieklus. Vraag een offerte aan via het contactformulier of neem contact met ons op via 085 - 106 13 87.

Functie dakrenovatie IJmuiden

Een goed onderhouden dak zorgt voor een hogere waarde van uw huis en een lagere energierekening. Zeker met de Nederlandse weersomstandigheden krijgt een dak veel te doorstaan. Harde wind, felle zon, zware regenval en vorst dragen allemaal bij aan slijtage. Hierdoor kunnen er al snel kleine beschadigingen ontstaan, maar ook grotere. Denk hierbij aan aantasting of doorzakking van de dakconstructie.

Dakrenovatie verschilt van dakreparatie. We spreken van dakrenovatie als er iets vernieuwd wordt aan het dak. Bij dakrenovatie wordt het dak bijvoorbeeld waterafstotend of energiebesparender gemaakt. Het is niet altijd nodig om voor dakrenovatie te gaan, soms is een reparatie voldoende. Maar mocht uw dak vaak dezelfde beschadigingen vertonen en al een tijdje meegaan, kan het zeker geen kwaad om dakrenovatie te overwegen.

Dakinspectie IJmuiden

Kleine schade aan het dak kan uitgroeien tot grotere schade, wat tot hoge onkosten kan leiden. Door middel van dakrenovatie kunt u dit soort hoge onkosten en onveilige situaties voorkomen. Wanneer u zulke kleine beschadigingen opmerkt, kunt u dus het beste meteen aan de bel trekken bij een professionele dakdekker.

Als u onzeker bent over de kwaliteit van uw dak, kunt u een professionele dakinspectie uit laten voeren door Extremera Dakwerken. Het is raadzaam om dit minstens eens in de twee jaar te laten doen. Bij een dakinspectie wordt het dak grondig onderzocht op lekkagerisico’s en beschadigingen in de dakconstructie of dakbedekking.

Kosten dakrenovatie IJmuiden

De kosten van dakrenovatie zijn afhankelijk van de grootte van het dak, het type dakbedekking en het soort beschadigingen. Zo kost het renoveren van een plat dak veel minder tijd dan dakrenovatie aan een schuin dak, en is bitumen dakbedekking voordeliger dan dakpannen. U bent gemiddeld zo’n 1500 euro kwijt aan dakrenovatie van een plat dak. Voor het renoveren van een schuin dak loopt dat al snel op tot de 5000 euro gemiddeld.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Mocht u voor dakrenovatie willen gaan, kunt u een aantal dingen meenemen in uw overweging. U kunt bijvoorbeeld overwegen om de renovatie samen te laten vallen met andere dakwerzaamheden. U zou bijvoorbeeld van de gelegeneheid gebruik kunnen maken om zonnepanelen of dakisolatie te laten plaatsen.

Het is daarnaast belangrijk om ervan verzekerd te zijn dat het dak een goede luchtdichtheid houdt. Dit om te voorkomen dat er ongewenste luchtstromen ontstaan, die gepaard gaan met warmteverlies. Is het mogelijk dat er asbest aanwezig is in uw dak? Overweeg dan om de hele dakbedekking te laten vervangen. Tot slot kan het handig zijn om, behalve een dakdekker, ook een architect op het project te zetten. Dit geldt vooral voor hevigere ingrepen.

Contact met Extremera Dakwerken voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij Extremera Dakwerken bieden we professionele resultaten en snelle service tegen een scherp tarief. Onze dakdekkers denken graag met u mee over alle mogelijkheden voor uw dak. We kunnen dan eventueel ook meedenken over de combinatie met andere werkzaamheden.

Wilt u uw dak laten inspecteren of renoveren, en bent u hiervoor op zoek naar een deskundige dakdekker? In IJmuiden staan we bij Extremera Dakwerken voor u klaar voor iedere dakrenovatieklus. Wacht niet te lang, bel naar 085 - 106 13 87 of maak gebruik van het contactformulier en u wordt zo snel mogelijk geholpen.