Dakschade en aanspraak maken op vergoeding

Door uw dak goed te verzorgen, voorkomt u problemen met uw verzekering wanneer u hiervoor een claim wilt indienen. Als gevolg van klimaatverandering nemen de extremere weersomstandigheden toe, waardoor het risico op stormschade aan uw dak groter wordt. Wanneer er na een storm problemen zijn met uw dak en u heeft het niet behoorlijk onderhouden, kan het voorkomen dat uw verzekering bij schade geen vergoeding biedt.

Wat zijn de criteria voor vergoeding bij schade aan uw dak in IJmuiden?

Of uw verzekering schade aan uw dak door storm, brand of diefstal (van dakpannen) dekt, hangt af van uw polis. Schade aan uw dak veroorzaakt door hevige regenval wordt doorgaans gedekt door uw verzekering. Lees altijd zorgvuldig de voorwaarden van uw verzekering om te bepalen wanneer u recht heeft op vergoeding.

Wanneer u schade aan uw dak vaststelt, is het verstandig om foto's te maken en deze, met een duidelijke omschrijving, naar uw verzekeraar te versturen. Helaas wordt niet alle schade betaald door de verzekering. Wanneer er sprake is van slijtage of als u zelf niet goed voor uw dak heeft gezorgd wordt meestal niet vergoed. Het is raadzaam om op de hoogte te zijn van uw eigen risico bij schade aan uw dak (eigen risico).

Neem uw verantwoordelijkheid en onderhoud uw dak goed

Gebrek aan onderhoud of normale slijtage wordt vaak niet gedekt door de polis van de meeste opstal- of woonverzekeringen. Voorkom vervelende verrassingen door uw dak op tijd te onderhouden. Neem contact op met Extremera Dakwerken via 085 106 1387 en laat een offerte maken om uw dak in optimale staat te houden.

Snel een medewerker spreken?

Bel 085 106 1387

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Waarom onderhoud van uw dak in de lente van belang is
> Maak uw dak klaar voor de winter
> Laat uw dak op maat verduurzamen
> Het belang van visuele inspectie voor uw dakpannen