Laat uw dak op maat verduurzamen

Het streven naar duurzaamheid is essentieel, niet alleen voor de planeet, maar ook voor ons en de generaties die volgen. Nou is het tegenwoordig niet bijzonder meer om zonnepanelen op uw dak te hebben liggen, maar er is meer mogelijk binnen de verduurzaming van uw dak. In dit artikel worden diverse manieren besproken om uw dak duurzamer te maken. Dit komt niet alleen het milieu ten goede, maar vaak ook uw portemonnee!

Verbeter uw dak met een groendak

Maak van uw dak een groene en duurzame omgeving door het te bedekken met kruiden, grassen of planten. Dit heeft vele voordelen. De levensduur van de dakbedekking wordt verlengd door het groendak, dat schadelijke invloeden zoals wind, regen en zon tegenhoudt. Het groendak bevordert niet alleen een duurzame leefomgeving, maar draagt ook bij aan de biodiversiteit en zuivert de lucht van schadelijke stoffen.

Isolatie van uw dak: een slimme investering

Het verlies van warmte via het dak kan oplopen tot wel 30%. Om dit te verminderen, is het raadzaam om uw dak goed te isoleren. Een goed geïsoleerd dak voorkomt warmteverlies, wat leidt tot een verlaging van uw energieverbruik. Daarnaast draagt een geïsoleerd dak bij aan een verhoogd wooncomfort en heeft het een geluiddempende werking. Het isoleren van uw dak zal een investering zijn, echter kunt u door de energie besparingen dit vaak binnen 10 jaar terugverdienen.

Kies voor duurzaamheid met uw dakbedekking

Voor een plat dak adviseren wij EPDM als een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor dakbedekking. Met een levensduur van 50 jaar en de bescherming tegen Uv-straling, is EPDM een geweldige keuze. Echter zijn er talloze alternatieven voor dakbedekking. Heeft u vragen over welke dakbedekking het meest geschikt is voor uw situatie? Neem dan contact op met 085 106 1387.

Optimaliseer uw binnenklimaat met daglicht

Kies voor een duurzamere levensstijl door een dakraam of lichtkoepel te laten plaatsen op uw dak. Laat daglicht uw woning binnen door het plaatsen van een dakraam of lichtkoepel op uw dak. Dit heeft voordelen voor zowel uw gezondheid als uw portemonnee. Door het daglicht zult u namelijk licht en warmte krijgen waardoor u minder vaak de lampen en de verwarming aan hoeft de doen.

Kies voor duurzame dakbedekking op maat en bescherm het milieu

Simpel gezegd, er zijn diverse manieren om uw dak milieuvriendelijker te maken!Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden die passen bij uw individuele wensen en behoeften? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Extremera Dakwerken!Dit is mogelijk door simpelweg het contactformulier op deze website in te vullen.

Snel een medewerker spreken?

Bel 085 106 1387

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Waarom onderhoud van uw dak in de lente van belang is
> Maak uw dak klaar voor de winter
> Dakschade en aanspraak maken op vergoeding
> Het belang van visuele inspectie voor uw dakpannen