Teamfoto Extremera Dakwerken
Werkzaam in IJmuiden, hoofdvestiging Haarlem
Waarom onderhoud van uw dak in de lente van belang is Redactie, 12 april 2024
Dakgootvervanging in IJmuiden? Extremera Dakwerken zorgt voor een professionele installatie.
Voorkom problemen met uw dakgoot door regelmatige inspecties en reinigingen door Extremera Dakwerken.

Het dak moet alle weersomstandigheden aankunnen, waaronder regen, storm en sneeuw. Gedurende het jaar moet een dak verschillende weersinvloeden doorstaan. Uw dak zo nu en dan onderhouden is een verstandige keuze.

Op welk moment is het raadzaam om dit te doen?Wat zijn de voordelen van dakonderhoud?De focus van dit artikel ligt op het onderstrepen van het belang van tijdig dakonderhoud en de optimale periode daarvoor.

Waarom is het slim om uw dak periodiek te laten checken?

Gedurende het jaar heeft Nederland te maken met allerlei extreme weersomstandigheden. De combinatie van harde wind, strenge vorst en hoge zomer temperaturen hebben een grote invloed op het dak. Hierdoor kunnen er problemen zoals lekkages ontstaan, die echter voorkomen kunnen worden door tijdig onderhoud aan uw dak uit te voeren.

Bij platte daken is dit nog belangrijker dan bij hellende daken, gezien ze kwetsbaarder zijn voor vormen van neerslag. Als u uw dak op de juiste manier onderhoudt, minstens eenmaal per jaar met een mogelijke extra inspectie, bent u er snel bij als er problemen ontstaan. Dit maakt het mogelijk om kleine scheuren in de dakbedekking, verzakkingen of beginnende lekkages eenvoudig te herstellen of te voorkomen.

Wat maakt dit seizoen ideaal voor onderhoudswerkzaamheden?

Het is niet altijd uitvoerbaar om dakonderhoud te doen onder alle omstandigheden. Veel mensen wachten met het onderhoud totdat het weer gunstig is, maar door de onvoorspelbare zomerstormen en hoge temperaturen is dit niet altijd mogelijk. Het is veilig om het dak te beklimmen enkel bij de juiste weersomstandigheden.

In het voorjaar is het ideaal om dit te doen. Het is vaak rustig weer met weinig wind en neerslag. Bovendien zijn de temperaturen normaal gesproken niet te hoog en is er minder uv-straling dan in de zomer. Dit is de beste tijd voor een inspectie of onderhoud aan uw dak.

Door uw dak te laten inspecteren en onderhouden tijdens de lenteperiode, kunt u problemen in de herfst en winter beperken. Het kan moeilijk zijn om in deze perioden een dakdekker te vinden vanwege hun drukke schema's. Door tijdig onderhoud uit te laten voeren, kunt u mogelijke problemen in de toekomst voorkomen.

Waarom uw dak onderhoud behoeft in de lente

Dakonderhoud wordt op verschillende manieren uitgevoerd. Denk aan het reinigen van het dak of het herstellen van beschadigde dakbedekking. Bent u geïnteresseerd in een dak inspectie, dakonderhoud of heeft u andere vragen? Dan helpen wij u graag!Heeft u vragen? Neem contact op met Extremera Dakwerken via 023 205 3535. Wij helpen u graag verder.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 023 205 3535

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Extremera Dakwerken

Wij leveren alle producten en diensten die nodig zijn om uw huis droog te houden. Wij onderscheiden ons door de diversiteit aan specialismen of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie van hellende of platte daken. Wij zijn zeer gedreven in het bieden van advies en het meedenken over dak toepassingen. Ook onderhoud van uw dak is van essentieel belang daarom werkt dakdekkersbedrijf Extremera met vaste scherpe prijzen voor onze all-in onderhoudsovereenkomsten. 
Wij zijn werkzaam in een groot deel van Nederland. Onze dakdekkers werken snel en vakkundig tegen een eerlijke prijs en een perfecte service! Vanuit onze vestiging voeren we onze werkzaamheden voor u uit. Of u nu een nieuw dak wenst, een plat dak wilt renoveren, een pannendak wilt laten repareren, op zoek bent naar een goede isolatie van uw dak, een nieuwe schoorsteen of schoorsteenrenovatie wenst, snel hulp nodig heeft door een daklekkage of heftige storm wij doen het allemaal. Goed en tegen een meer dan scherp tarief! Naast platte en pannendaken kunt u bij ons ook terecht dakonderhoud. 


Reviews van Extremera Dakwerken

Door J.G
Op 24 april 2023
10

Snelle reactie op mijn vraag. Eerlijke en goede prijzen, goeie communicatie en uiteindelijk echt vakwerk afgeleverd. Aanrader!

Door R.V.H
Op 24 maart 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door B.V.D.O
Op 14 maart 2023
10

Heel snelle en vriendelijke service! Bij ons waren na een storm dakpannen van het dak gewaaid en dit werd snel en goed verholpen. Zou ze voor een volgende keer zeker weer bellen!

Door J.0
Op 7 maart 2023
10

ik had lekkage op mijn dak Gelijk contact opgenomen met Extremera dak en geveltechniek. zeer goede communicatie en snelle reparatie echte aanrader.

Door W.V.D
Op 28 februari 2023
10

Ik werd uitstekend geïnformeerd en de lekkage werd zeer vakkundig verholpen. Dit bedrijf is zeker een aanrader!

Door P.V.D
Op 14 februari 2023
10

Services: Reparatie van dakschade, Dakreparatie, Dakreparatie bij storm- en windschade Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Stiptheid

Door E.O
Op 30 december 2022
10

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit Extremera heeft bij mij het dak van de dakkapel volledig hernieuwd. Alles met elkaar binnen een middag gebeurd, echt super!

Door W.G
Op 16 november 2022
10

Zeer te Vreden over dit bedrijf snelle en zeer vakkundige service 👌🏼 Heeft bij ons meerdere reparaties verricht van lekkage en het reinigen en impregneren van het dak jongens bedankt voor de goede service 😊

Door W.G
Op 10 november 2022
10

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Stiptheid Zeer te Vreden over dit bedrijf snelle en zeer vakkundige service 👌🏼 Heeft bij ons meerdere reparaties verricht van lekkage en het reinigen en impregneren van het dak jongens bedankt voor de goede service

Door Aukeline Jonker
Op 30 augustus 2022
8

Na anderhalf jaar gezocht te hebben naar een dakdekkersbedrijf vanwege een lekkage aan het dak ben ik in contact gekomen met H Extremera Dakwerken. Communicatief zijn ze sterk. Ze houden zich aan de afspraken. Werkzaamheden snel uitgevoerd, eerlijk advies. Duidelijke offerte. Er bleek veel mis te zijn met mijn dak, sommige delen bleken rot. Dit betekende extra kosten maar je wilt ook dat het dak goed gerepareerd wordt en dat je niet over een paar jaar weer lekkage problemen krijgt. Top medewerkers! Geen moeite is teveel. Ze werken schoon en netjes en ze zijn super vriendelijk. Ze geven garantie op alle werkzaamheden die ze uitvoeren. Dit stelt mij gerust. Mochten er problemen komen in de toekomst dan weet ik dat zij ook echt komen. Ze zijn redelijk aan de prijs maar als ik zonder nattigheid de herfst en winter doorkom is dit het dik waard.

Door Mehmet Dagdeviren
Op 25 mei 2022
10

Beste dakdekker die ik ken

Door H.D
Op 13 mei 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door HenkieT
Op 10 april 2022
10

H.Extremera Was heel netjes en vriendelijk en op tijd en Was snel klaar en heeft alles netjes gerepareerd echt een aanrader!

Door T.A
Op 6 april 2022
8

Werkzaamheden worden goed, vakkundig en netjes uitgevoerd. Correcte behandeling van de klant en alle afspraken worden tijdig volledig nagekomen. Prettige communicatie.

Door Lisette van Eijk
Op 31 maart 2022
10

Henk van Extremera Dakwerken was snel ter plaatse toen ik helaas een daklekkage aan mijn uitbouw ontdekt had. Dezelfde dag heeft hij het probleem verholpen en nu enige maanden later toen hij belde voor een review nooit meer problemen gehad! Prima gedaan; eerlijke prijs naar mijn inziens!

Door Albert Timmerman
Op 19 maart 2022
8

Geen bedrijf te krijgen nadat ik stormschade aan de nokpannen had. Dit bedrijf reageert snel en vriendelijk. Komt de afspraken na en een extra klusje werd zonder extra kosten gewoon tussendoor gedaan. Monteurs zijn zeer vriendelijk en leggen keurig uit wat ze gaan doen en gedaan hebben. Redelijk hoog aan de prijs, maar dat is voor een ieder zijn/haar eigen keuze.

Door G.O
Op 15 maart 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door L.W
Op 19 januari 2022
8
Review heeft geen inhoud
Door H.S
Op 5 januari 2022
10

Donderdag een dak klus op Hoorn dakdekker.nl geplaatst. Na een uur al gebeld door dhr. Extremera. Vandaag maandag is hij komen kijken en heeft de reparatie direct uitgevoerd. Zeer tevreden over deze snelle acties. Goede service van dit bedrijf en daarom zeer aan te bevelen.

Door D
Op 21 december 2021
10

Perfecte service en werkzaamheden bij ons verricht in Hoorn. Het dak ligt er weer netjes bij zodat er zonnepanelen op geplaatst kunnen worden. Ik zou H. Extremera absoluut aanbevelen aan iedereen die dakreparaties nodig heeft!

Door K.D.B
Op 6 december 2021
10

Blij met de snelle service voor mijn lekkende dak en dakgoot! Goed verholpen, vooraf goede uitleg en kostenindicatie. Verademing vergeleken met andere ervaringen met deze branche.

Door J
Op 30 november 2021
8
Review heeft geen inhoud
Door H.M.S
Op 9 april 2020
10

Via Vindy een dakdekkersklus geplaats. Kreeg dezelfde dag een reactie. Dhr. Extremera heeft terplaatse de situatie bekeken en gelijk een duidelijke offerte uitgebracht. Snel en correcte uitvoering van de werkzaamheden. We zijn zeer tevreden met ons nieuwe dak en de samenwerking.